Om Kennel Karesinda oppdretter av/breeder of Russisk tsvetnaya BOLONKA, PAPILLON & PHALENE   (English 
Hunder/Dogs             Farger/Colors
Vi holder til i Akershus, Skedsmo kommune.


 
Om meg
Jeg har hatt hund i hele mitt liv. Helt fram til 2003 har jeg hatt store hunder, siste før papillon var en nuffe (Newfoundlandshund). Jeg kan derfor med hånden på hjertet si at det er svært mye "hund" i disse små, vakre, variantene av arten Canis. Jeg kort og godt falt så for denne rasen at jeg ønsket å være med i arbeidet med å bidra til å avle fram det beste i disse hundene.
 
Jeg har gleden av å være mamma, og har fått glede meg over å se to sønner vokse opp og bli selvstendige og ansvarsfulle individer. Jeg har også gleden av å ha fått barnebarn, som igjen gleder seg over at farmor har så mange hunder;)
 
Jeg bærer tittelen Cand.polit, og har min grad i fra Univeristetet i Oslo. Det som er av relevans for mitt oppdrett og hundehold, er primært sosiologien, og ikke minst pedagogikken. I dette faget har jeg hatt mye om læringsteori og atferdsmodifikasjon, og jeg har fordypet meg i mestring og motivasjon. alt dette er teori som er meget relevant i trening av hunder..
 
Ellers liker jeg å få prate med  og lære av erfarne oppdrettere, og jeg er en liten lesehest når jeg får interesse for noe. Hundeoppdrett, med avl og genetikk er ikke noe unntak. Jeg har lest masse litteratur av både praktikere og teoretikere, og sitter etterhvert med en ganske bra og vellest samling av ulik litteratur som har bidratt til å bedre min forståelse av "hund", og ansvaret man har som oppdretter.
 
Kennelnavnet KARESINDA
Vårt kennelnavn KARESINDA ble anerkjent av NKK/FCI våren 2004. Esperanto-ordet KARESINDA   betyr "verdig/ verdt å bli tatt vare på/kjælt med". Dersom du er så heldig å  få en hund fra oss, skal du vite at du anskaffer deg en hund som vi  forventer får masse omsorg og kjærlighet.
 
Etikk, avl og oppdrett
Våre avlshunder er øyelsyst FRI for  defektene PRA (Progressiv Retinal Athrofi), noen er ERG-testet, og etterhvert vil vi også ha alle DNA-testet for øyesykdommen pap PRA1 hos papillon og phalene, og prck PRA som kan forekomme på bolonkaen. Vi har også testet alle våre hunder for kneleddsfeilen patellaluksasjon (PL). Jeg følger ellers NKKs (Norsk Kennel Klub) etiske regler for avl og oppdrett,- nkk.no
 
Våre valper er forsikret mot skjulte feil og mangler (forutsetter at ny eier videreforsikrer valpen). Hundene er en del av vår familie og vårt liv, og våre valper fødes og vokser opp i stua. De blir derfor godt sosialisert og vant med mennesker og alt som rører seg i et vanlig hjem. De får også dra på besøk til andre før de reiser til sine nye hjem.
 
Mål for mitt oppdrett av bolonka, papillon & phalene
Jeg får forbausende mange spørsmål om størrelsen på våre hunder. Om du ønsker en KARESINDA-hund bør du være klar over følgende:
 
Både bolonka, papillon og phalene er hunder som finnes i mange størrelser, alt fra 1,5- 5 kilo og fra 20 - 28 cm i mankehøyde (noen enda større. For bolonka er over 28 cm høyde en diskvalifiserende feil i utstillingssammenheng ). Jeg liker disse rasene litt små og nette og synes de skal ha en litt fin benbygning (jf. 
rasestandard papillon/phalene - russisk tsvetnaya bolonka
 
Man skal likevel være klar over at selv om man vil avle hunder med høyde mellom 24-26 cm, så kan man få både de som er mye mindre, og de som er mye større. Dette kommer av at det ligger både små og store hunder bak foreldredyrene.

Interessert ?: Ring gjerne for en prat:: tlf  + 47- 926 47 927,  el. + 63 81 88 04
eller

Irene Gahlaaen
Engstien 12 B,
2010 STRØMMEN
Norway


Copyright © All rights reserved Kennel KARESINDA
KARESINDA betyr/means: "Verdt å bli tatt vare på & kjælt med/Worthy a caress